A Bajorhegyi Hamvas Kennel üdvözli látogatóit!

A kutya, mint tudjuk a teremtés csodája. A vizsla, pedig nem is kutya, ő a VIZSLA! A szépség, a nemesség, az intelligencia és a túlcsorduló szeretet megtestesítője.
Kár lenne tagadni, elfogult vagyok a kérdésben, de hát végül is mindenkinek a saját kutyája a legkedvesebb, de mentségemre szolgáljon, hogy minden vizsla fajta közel áll a szívemhez.

Bajorhegyi Tünde vagyok, vadgazdálkodási szakmérnök. Évek óta gyakorló hivatásos vadászként dolgozom. Első weimari vizslám, a végtelenül kedves "Arka", hosszú várakozás után 2002. májusában került hozzám. Ő ismertette meg velem ezen egyedülálló fajta számtalan csodálatos tulajdonságát.
2006. őszén 2. almából 10 gyönyörű kölyke született melyből mind vadászati, mind tenyésztési célból választottam ki a számomra legmegfelelőbb tulajdonságokkal rendelkező "Áfonyát".

Kutyáim minden nap segítik munkámat, mind az apró- és nagyvad vadászatok alkalmával. Büszke vagyok rájuk, mert szépen és eredményesen dolgoznak, nagymértékben hozzájárulnak a terítékhez. Nélkülük nem lenne teljes a vadászat, ami számukra nem is igazán munka, hanem a legfőbb örömforrás.
Aki látott már vizslát mezőn keresni, vágtából szoborrá dermedni, vagy sebzett kacsa után vízbe vetődni,- meg közben a gazdira is figyelni! -, ezt az élményt aligha felejti el. Nem lehet persze mindenki vadász, aki szereti a vizslát. Van viszont számos kutyás sport, amit nagy élvezettel lehet vele űzni. A lényeg a testi és lelki mozgatáson, a szeretetteljes foglalkozáson, és a bizalmon alapuló kapcsolaton van.
Fontos, hogy csak olyan ember válassza társul ezt az ellánálhatatlanul gyönyörű fajtát, aki képes tudomásul venni, hogy ez bizony egy más életforma.

Célom, a weimari vizsla, mint fajta mind szélesebb körű megismertetése és egészséges, szép, kitűnő társasági- és munkakutyák tenyésztése.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztelte oldalunkat!

Bajorhegyi Tünde, és a Fülesek

Frissítve 2014. 07. 07.

Hírek

Gazdára váró kan kölykök

Gazdára váró kan kölykök

Gazdára váró kan kölykök az F és G alomból
Tovább »